DEPRESIJA.

  • Andriau, nebeturiu jokio malonumo gyvenime. Maistas man buvo malonumas, dabar valgau mažai, niekas nebedžiugina. Ką daryti?

Iš tikrųjų tai yra mitas ir labai neteisingas įsitikinimas. Maistas mums nėra malonumas. Pats supratau tai tik nuėjęs dalį savo kelio, tačiau daugelis žmonių akcentuoja tai kaip malonumą. Susitinkame su draugais – valgome. Tačiau malonumas yra susitikti su draugais o ne valgyti. Kažkas sunervavo, reikia „malonumo“ – valgome, nors jau rašiau kodėl susinervuojame ir t.t.

  • Tačiau aš jaučiu, kad kai valgau mažiau depresuoju. Nieko nesinori.

Papasakosiu, kodėl. Pradėjus protarpinį badavimą maisto kiekiai sumažėja drastiškai. Organizmas gyja, pripranta prie naujo valgymo šablono, naujos savijautos, naujos asmenybės. Tačiau maistinių medžiagų mikroelementų ir vitaminų trūksta. Pagrindinės medžiagos, kurių trūkumas iššaukia tokią būseną:

Cinkas. Cinko yra daug jūros gėrybėse, kiaušiniuose, mėsoje.

Vitaminas D. Pas daugelį žmonių Lietuvoje yra D vitamino trūkumas, todėl reikia gaudyti kuo daugiau saulės spindulių (tada vitaminas D sintetinasi) , važiuoti atstogauti į saulėtas šalis. Žiemos metu būtinai papildomai vartoti vitaminą D.

Vitaminas B12.  Jeigu vartojate gyvulinį maistą su B12 turėtų būti viskas tvarkoje, tačiau yra žmonių kurie turi genetinius B12 įsisavinimo sutrikimus arba vartoja skrandžio rūgštingumą mažinančius vaistus. B12 įsisavinti skrandžio rūgštys būtinos.

Image by Shift and Sheriff from Pixabay