Trumpai apie panašumus ir skirtumus:
Kokosų aliejų apie 50 proc. sudaro Lauro rūgštis, kuri nėra MCT. Tai yra ilgos grandinės riebioji rūgštis, todėl yra ilgiau absorbuojama. Tačiau kokosų aliejuje yra ir dalis MCT C6/C8/C10 grandinių, kurias organizmas gali absorbuoti greičiau.
Lauro riebioji rūgštis elgiasi kitaip. Tyrimai rodo, kad prieš patenkant į limfinę sistemą ji sustoja metabolizmui kepenyse, todėl jos paėmimas energijai užtrunka. MCT aliejus patenka tiesiai į limfinę sistemą ir nedelsiant yra panaudojamas energijai. Lauro rūgštis virškinimo sistemoje reaguoja su specifiniais enzimais formuodama Monolauriną. Monolaurinas turi ypatingai galingų antivirusinių ir antibakterinių savybių. Jis taip pat padeda kovoti su uždegiminiais procesais.
Reziumuojant: kokosų aliejus yra geras ilgesnio periodo energijos šaltinis, kadangi dėl Lauro rūgšties yra ilgiau metabolizuojamas. Taip pat kokosų aliejus yra labai tinkamas gaminti maistui (kepti, dėti į kavą, kokteilius). MCT geriau naudoti kai reikia greitos energijos, jaučiate depresijos simptomus, turite vidurių užkietėjimo problemų. Nerekomenduojamas naudoti gaminant maistą (netinka kepimui).
Taigi tiek trumpai apie panašumus ir skirtumus.
Tikiuosi tai buvo naudinga.