LOW CARB ANGLIAVANDENIAI.

Reikia paminėti, kad angliavandenis nelygus angliavandeniui. Ir tas pats produktas, kuris gali būti čia paminėtas, gali būti skirtingai nuo gamintojo konservuotas arba marinuotas naudojant pridėtinį cukrų, kurio mes norime išvengti. Todėl visada rekomenduoju atidžiai skaityti etiketę ir maistą gamintis patiems, namuose. Taip nepateksime į situacijas, kurios galėtų mums pakenkti.

Šiandien pasidalinsiu angliavandeniais, kuriuos baigęs ketogeninės dietos ciklą valgau aš ir paaiškinsiu kodėl būtent juos pasirenku. Na ir pridėsiu daugiau angliavandenių šaltinių, kurie yra leistini. Juk ne visų mūsų skoniai sutampa.

  • Grikiai (50).
  • Saldi bulvė troškinta (55). Keptos reiktų vengti arba valgyti tik ryte (90).
  • Raudonos pupelės (20).
  • Žalias obuolys (36).
  • Greipfrutas (25).
  • Persikas (42).
  • Apelsinas (44).
  • Slyvos (39).
  • Perlinės kruopos (22).

Papildomi leidžiamų angliavandenių šaltiniai. Man tiesiog jie nelabai patinka, tačiau daugelis Low carb propaguotojų juos mėgsta:

  • Lęšiai (30).
  • Avinžirniai (30).
  • Pupos (45).
  • Sviestinis moliūgas (50).
  • Laukiniai ryžiai (39).

Skliaustuose nurodau glikeminį produkto indeksą. Jis parodo, kiek aukštai vienas ar kitas produktas pakels cukraus kiekį kraujyje. Apie glikeminį indeksą jau esu rašęs šiame straipsnyje: https://www.emocinis.lt/glikeminis-indeksas/ .

Taigi valgau juos todėl, kad jie yra žemo glikeminio indekso. Taip „iki dangaus“ nekeliu cukraus kraujyje ir jaučiu didesnį ir tolygų sotumą.

Image by hugok38 from Pixabay 

Šaltiniai:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17992183